fredag, juni 14, 2013

Nye nattbord

Etter ett år uten nattbord har man hatt flaks og funnet to like nattbord som var i relativ god stand. Jeg hadde skikkelig flaks og gikk på disse nattbordene som var i relativ god stand. Ingen deler som manglet eller stygg lakk. Det eneste som var med nattbordene var at de som hadde eid nattbordene tidligere ikke hadde byttet om på dem hvem som stod nærmest vinduet da det ene bordet var solbleket. Jeg ga 150 for begge nattbordene. Så dro man hjem med et fargekart fra Jotun/lady sense.
Jeg endte opp med å gå for fargen "klassisk blå", eller 2010-R70 B som den kalles. Når jeg begynte å male så den nesten helt hvit ut, men så endrer jo fargen seg når den tørker litt. Det viser seg også at dette er en farge som bytter farge etter lyset. Det lover jo godt for da går man kanskje ikke lei.
Jeg synes nattbordet ble litt kjedelig med kun en farge. Så jeg tok for meg fargekartet på nytt og fant frem en passende farge for skuffen. Den heter "Palmetto" eller S5020-G30Y som den også kalles. Synes det passet fint med en annen farge på skuffen.
Så når de var ferdig malt kunne de flytte inn på soverommet! hadde vært på indiska og kjøpt to fargerike brikker til 20 kroner stk på rea. Fargene går i rosa, grønt og blått og tar opp fargene som allerede er i nattbord,sengeteppe og pynteputer.
total prisen for nye nattbord ble vel røft regna for 350 kroner. Og sluttresultatet ble slik:

 Loppemarked er gøy!






torsdag, juni 13, 2013

nå skal det bli andre boller

 Manuelas hjemmebakst har kommet i hus.
Siden man hadde fri på mandag kunne man jo forsøke å bake litt.
 Kenwood Major ble funnet frem fra skapet og ble satt til å lage denne fine oppskriften:

Valget falt på "søt gjærbakst". Man skulle få rundt 25 stk av bollene.
Jeg valgte å fylle dem med sjokolade.

400 gram hvetemel
35 gram melkepulver
50 gram sukker
1/4 ts salt
50gram fersk gjær
1/2 dl lunkent vann
3 store egg+1 eggeplomme (eggehvitten brukes til å pensle bollene med)
150 gram smør
 
ovnen ble forvarmet på 180 grader med varmluft.
alle de tørre ingrediensene ble blandet.
deretter rører man gjær og lunkent vann og tilsettes i det tørre.
egg og smør røres inn.
deretter elter man i 20 minutter på middels hastighet.
etter 20 minutter er deigen fin fin og kan heves i 45 minutter.
 
deretter veier man boller som veier ca 45 gram pr bolle.
Deretter legges det på plate og stekes i ca 15 minutter, ja også må du kanskje pensle dem litt med den dærre eggehvita før du setter det inn i ovnen....
 

Bladde man litt videre i boka kunne man se at hun hadde puttet oreo kaker i bollene.
Da jeg hadde dette i skuffen med det rare i så kunne man jo forsøke seks boller med dette.
Bollene ble sirlig veid før de ble bakt ut, de så temmelig små ut men siden det ble brukt gammeldags gjær så ble de riktig så fløffy og gode!
Som med all gjærbakst så smaker det aller best ferskt...
Det er vel i grunnen første gang jeg har fått bollene mine til å bli så fløffy, og at mitt resultat faktisk ligner på manuela sitt resultat. Så foreløpig kan boka anbefales...