onsdag, mars 26, 2008

Ut paa tur

I dag fikk vi beskjed om aa mote opp klokka syv sharp. Nordmenn som vi er saa gjor vi det og gjerne litt for om vi kan... men indierene motte ikke opp. Det viste seg at sjaaforen vaar hadde problemer paa motorveien saa lederen for instituttet (Varun) kjorte vaar bil.
Han hadde jo faatt hore vaar skepsis til trafikken og tok det sikkert litt mer med ro enn vanlig.
Vi saa gigatiske kulass og traktorlass med sukkerror og halm. tror ikke det er norsk standard.

I dag besokte vi landsbyen til servitoren vaar. det var langt inn i landet og det var saa rolig og fint der. Han virket kjempe stolt over aa faa vise oss hvor han bor. Vi tenkte jo at siden han er tjener saa er han fattig men han var jo en av de rike i landsbyen. men det er jo delt inn i kastesystem og innenfor det er det delt inn i klasser. Det er syv kaster ogsaa er det ovre,middel og fattige innenfor det igjen...

vi var hovedattraksjonen og de hadde jo ikke sett hvite mennesker paa hvertfall 60 aar. det vakte dermed litt interesse blant folkene naar vi kom.Vi fikk hvertfall full omvisning, de saar hvete som faar avling to ganger, sennepsfro,hvitlok, sukkerror og peppermynte.De er veldig ivrige paa a vise saa de napper ut av jorda det meste. tilslutt matte vi si neida som er nei til at de skulle gjore det. siden de trenger det mer enn oss... de har ikke mat nok til aa gi barna hver dag og da er det darlig gjort av oss aa gjore det bare for aa se.
det var ikke strom og det var to stykker som kunne litt engelsk der, de lerte det gjennom tv,for de gar paa batteri saa de reiser inn til byene og lader opp tvene sine.

det er lange og tunge forelesninger,litt annerledes enn i norge men det er ganske interessant samtidig. noe er kjent fra norge og annet er helt nytt,men jeg angrer ikke paa at jeg dro hit.
I morgen er det forelesning og saa veit jeg ikke helt hva som skjer... men faar se om jeg faar tilgang til data eller ikke..

Ha det bra saa lenge.

Mina: tusen takk for mailen!

Ingen kommentarer: